Той спечели първата си титла от 2017 година насам   Григор

...
Той спечели първата си титла от 2017 година насам
  Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров покори Бризбън

Той завоюва първата си купа от 2017 година насам

 

Григор Димитров завоюва първа купа от 2017 година насам, откакто победи Холгер Руне от Дания със 7-6(5), 6-4 във финала на шампионата от сериите АТП 250 в Бризбън. Българският тенисист печели трофея от конкуренцията за повторно в кариерата си и взима общо девета купа на равнище АТП.

В първата част и двамата тенисисти имаха шансове за пробив, само че в последна сметка до такива не се стигна и всичко се реши в тайбрек, в който Димитров взе първите три точки и до края опази преднината си, с цел да се наложи със 7-5 след повече от един час игра. Във втория сет Димитров бе по-солиден и непрекъснато поставяше Руне напрегнат при подаванията му. Осмият в света датчанин, който бе лидер в схемата, отрази четири точки за пробив в маратонския трети гейм на сета, само че продължи да има проблеми на сервис и в последна сметка Григор проби за 4-3, след което Руне отрази два мачбола на личен сервис при 5-3, само че Димитров затвори мача изрично на своето подаване със страховит уинър от воле при третия си мачбол. Двубоят продължи повече от два часа.

По този метод Димитров продължи със мощното си показване от края на предходната година, когато записа редица влиятелни победи и доближи финала на Мастърса в Париж, изгубен от Новак Джокович. С този триумф той ще се изкачи до 13-то място в международната класация и ще влезе с нараснало самочувствие в първия за годината шампионат от Големия шлем - Аустрелиън Оупън.

Откритото състезание на Австралия ще се организира в интервала 14-28 януари.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР